кадър Знаем каква е традиционната храна на хората в другия край

...
кадър Знаем каква е традиционната храна на хората в другия край
Коментари Харесай

Професор: Децата трябва да изучават повече география

кадър 

Знаем каква е обичайна храна на хората в другия завършек на света, знаем кой е президент на Бразилия, само че все по- мъчно се сещаме кои са имената на огромните реки или планини в България.  За това си има аргументи. Част от тях накараха представители на географската общественост в страната да провеждат петиция за съответен хорариум, както и наличие в просветителната стратегия. 

Наскоро беше обявено, че България е единствената страна член на Европейски Съюз, която граничи с Турция. Географията още от времето на Живков беше посочена за българистична просвета. Това сподели в ефира на   председателят на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти - проф. доктор Марин Русев, представен от.

Той е на мнение, че е неприятна наклонността да изчезне предмет като " Родинознание ", в 3 и 4 клас имаме " Човек и общество ". 

" Децата имат потребност да знаят, че имат татковина, изключително тези от дребните обитаеми места. На процедура в 3 и 4 клас се учи единствено история и география на България ", добави той.

" За пет години има 3 петиции. Ние въпреки всичко ще създадем всичко допустимо да влезем в действителен контакт с министерството, освен с подписки. Да убедим властимащите, че би трябвало смяна. Ще опитаме да намерим този диалог, да създадем открита кръгла маса. Вероятно на 1 ноември ще сме подготвени ", съобщи събеседникът.

Марин Русев счита, че проучването на повече " География " в учебно заведение ще предотврати редица проблеми измежду децата, които следва да заемат лидерски постове в бъдеще, както и би дало на практика умения на бъдещите възрастни.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР